Rioleringswerken

Rioolpoblemen zijn buitengewoon vervelend

Problemen met de riolering zijn buitengewoon vervelend. Niemand zit te wachten op verstoppingen in het toilet, de douche of de afvoer van de gootsteen. Vervelend is ook de geur (lees: stank) die gepaard gaat met rioleringsproblemen, een geur waarvan je soms de oorsprong niet precies kunt achterhalen.

Verenmachines en reinigingsstukken

Problemen met de riolering wil je dus zo snel mogelijk opgelost zien. Bij deze problemen is het noodzakelijk zo snel mogelijk een expert in te schakelen. Want alleen met de meest moderne apparatuur is de bron van alle problemen op te sporen en alleen experts zijn in staat je problemen snel te verhelpen. In de meeste gevallen is er sprake van een verstopping. De rioleringsspecialist kan je vaak snel helpen met behulp van verenmachines en reinigingsstukken, hoge waterdruk en rioolcamera’s. Nadat de verstopping gelokaliseerd is, kan het vaak meteen verholpen worden. De vakmensen begrijpen als geen ander dat je graag wilt dat de problemen snel verholpen zijn en zullen je dus in alle gevallen zo snel mogelijk van dienst zijn. Resultaten uit het verleden leren dat in drie van de vier gevallen de verstopping binnen dertig minuten verleden tijd kan zijn.

Stankoverlast

Ervaar je stankoverlast? Vaak wordt de nare geur die je voortdurend ruikt veroorzaakt als de riolering- of een deel daarvan- niet op de goede manier is aangelegd. Daardoor kan de aansluiting van het riool lager liggen dan het straatniveau. Ook als een ontluchtingspijp niet op de juiste plek is geplaatst, kunnen vervelende geurtjes ontstaan. Verder zijn een defect stankslot of een niet al te beste ontluchting van de riolering binnen oorzaken van stankoverlast. Is er sprake van rioolvliegjes, dan kun je er overigens zo goed als zeker van zijn dat de riolering lek is en er dus een scheurtje in de leiding is ontstaan. Het water dat uit de defecte leiding komt blijkt een perfecte voedingsbodem voor deze vervelende vliegjes. Doorgaans is de stankoverlast met name een groot probleem in de keuken, badkamer, kelder en bij de aansluiting van de wasmachine. Door het toepassen van verschillende en geavanceerde technieken- zoals bijvoorbeeld geurdetectie- kan het probleem achterhaald worden en door het toepassen van de meest moderne technieken kan ook de stankoverlast snel aangepakt worden en ruikt je huis weer zoals het hoort.

Onderhoudscontract

Soms blijken de rioleringsproblemen groter en dient de riolering gerenoveerd of vervangen te worden. Dit uiteraard pas nadat een uitgebreide rioolinspectie is verricht. In die gevallen zul je ook zo snel mogelijk geholpen worden. En als je toch een nieuwe of gerenoveerde riolering krijgt, overweeg dan eens een onderhoudscontract. Op die manier houd je je riolering in perfecte conditie.