Welke rioolproblemen kun je hebben?

Rioolproblemen zijn erg vervelend

Bijna iedereen heeft er wel eens mee te kampen gehad: met rioolproblemen. Hierbij kan het om van alles gaan. Maar in de kern komt het erop neer dat het toilet niet meer of onvoldoende doorspoelt en/of er een vieze riool lucht in huis hangt. Erg vervelend, want wie wil nu dat het in huis vies ruikt? Niemand natuurlijk. Heeft u te kampen met rioolproblemen, dan is het dus zaak om deze snel op te lossen of te laten oplossen door een ervaren en betrouwbare ontstoppingsdienst.

Diverse soorten rioolproblemen

Er bestaan diverse soorten problemen die zich met het rioleringssysteem kunnen voordoen. De meest voorkomende problemen met rioleringen zijn:

  • Het toilet in huis is verstopt geraakt door een prop in uw woning zelf. Hierdoor spoelt het toilet niet meer goed door. Meestal kunt u dit probleem zelf oplossen en de prop met een ontstopper of met de hand verwijderen.
  • De rioleringsbuizen zijn verzakt, waardoor er een opeenhoping in het buizensysteem is ontstaan en er niet meer doorgespoeld kan worden. Voor dit type rioolproblemen dient een ontstoppingsdienst ingeschakeld te worden, want dit zelf oplossen of repareren is nagenoeg onmogelijk.
  • Er zit een lek in de riolering, op een plek die u zelf niet kunt traceren. Ook in dit geval is het contacteren van een rioleringsbedrijf nodig, om het probleem te detecteren en uit de wereld te helpen.

De aanpak: schakel een professionele ontstoppingsdienst in

Een toilet ontstoppen lukt de meeste woningbezitters nog wel, maar als er iets met het riool mis is kun je het beste een expert inschakelen. Dan weet je zeker dat het probleem blijvend en goed wordt aangepakt. Een ontstoppingsdienst pakt de bron van het probleem aan door moderne apparatuur en gereedschap in te zetten bij de riool inspectie. Zo wordt via geurdetectie de zwakke plek in het riool opgespoord en gerepareerd. Mocht er een riool lekkage zijn of een zwakke plek, dan pakt jouw rioleringsdienst dit goed en zorgvuldig. Zodat je niet binnen enkele maanden weer met rioolproblemen te maken krijgt.

Neem contact met ons op voor reparatie van het riool

Is er iets met jouw riool of toilet aan de hand? Zorg dan dat je snel ingrijpt voordat het probleem verergert. Contacteer ons direct en wij zijn snel ter plaatse om jouw rioolproblemen blijvend en effectief op te lossen. Voordelig, professioneel en grondig!